fbpx

Microsoft hint naar grote update backwards compatibility

Backwards compatibility is het stokpaardje van Microsoft waarmee het zich onderscheidt van grote concurrent Sony. In een blogbericht kondigt de Amerikaanse technologiereus aan dat er een grote update gepland staat rond de feature. De volledige onthulling volgt in de tweede episode van Inside Xbox.

De ondersteuning van originele Xbox-games is overigens niet nieuw. Tijdens E3 2017 kondigde Microsoft aan dat games van de oudste console ook speelbaar zijn op de Xbox One. Het lijstje beperkt zich echter tot maar dertien games.


Vermoedelijk heeft de consolebouwer een oplossing gevonden waardoor het de oude klassiekers makkelijker kan omzetten naar de Xbox One. De aankondiging van de volgende episode voor Inside Xbox hint duidelijk naar de feature. Concreet staat er het volgende te lezen:

Een van de meest gestelde vragen gaat over nieuws rond Backwards Compatibility voor de originele Xbox. We starten met een grote update over deze feature.

Waarschijnlijk zal Microsoft uitpakken met een stevige lijst aan ondersteunde Xbox-games. De volgende aflevering van Inside Xbox gaat online op 11 april om 00:30 onze tijd.

Een reactie achterlaten