fbpx

Microsoft heeft interesse in Warner Bros. Games

ss 88b07767c3d67b3d5be85fb27c97527770a98e7e.1920x1080

Microsoft heeft volgens nieuwe berichten interesse om Warner Bros. Interactive te kopen. Nu moederbedrijf AT&T de game-afdeling van de uitgever te koop heeft gezet, heeft het volgens TheInformation ook de interesse gewekt van Microsoft. Als dit gebeurt dan is de kans groot dat zowel de Batman-reeks als de Harry Potter-games exclusief op Xbox-consoles verschijnen.

Activision, EA en Take-Two zouden ook interesse hebben in Warner Bros. Interactive. De koper verkrijgt niet alleen de rechten op verschillende gamefranchises zoals Batman en Mortal Kombat, ook de ontwikkelaars zoals bijvoorbeeld Rocksteady Studios, Avalanche Software, NetherRealm Studios zitten in de prijs inbegrepen.


Ook al rapporteert de website dat een verkoop niet voor meteen is, zou het wel binnen de strategie van Microsoft passen. De hardwarefabrikant wil meer gaan inzetten op exclusieve software voor de Xbox-console en heeft daarbij afgelopen jaren al verschillende gamestudio’s opgekocht, waaronder Ninja Theory en Double Fine.

Vorige maand maakte AT&T bekend dat het de gametak van Warner Bros. in het uitstalraam zet. De communicatiegigant moet een schuld van 154 miljard dollar aflossen nadat het in 2018 Time Warner opkocht voor 109 miljard dollar. Warner Bros Interactive staat te koop voor zo’n 4 miljard dollar. 

Een reactie achterlaten