fbpx

Microsoft geeft toe dat PlayStation betere exclusives heeft

PlayStation Studios

Microsoft en Sony zijn nog steeds verwikkeld in een gevecht over de overname van Activision. Microsoft doet er alles aan om de uitgever van Call of Duty binnen te halen, terwijl Sony de miljardendeal wil voorkomen. Opvallend: een van de argumenten van Microsoft luidt dat Sony veel betere exclusives heeft en dus weinig hinder zal ondervinden van de overname.

Microsoft argumenteert dat PlayStation meer en betere exclusives heeft dan Xbox. Volgens Microsoft heeft Sony Call of Duty dus helemaal niet nodig om winst te genereren. Opvallend wel, want Microsoft geeft zelfs specifiek aan dat ‘first-party PlayStation games van hogere kwaliteit zijn’.


Pijnlijk voor alle Xbox Studios, die nu te horen krijgen dat hun titels niet zo goed zijn als die van de PlayStation Studios.

Volgens Microsoft is Sony dan ook ‘de dominante speler in de consolemarkt’ en ‘een krachtige uitgever van games’. Microsoft stelt zelfs dat Sony ongeveer even groot is als Activsion en bijna dubbel zo groot als de uitgeversafdeling van Xbox.

Microsoft stelt zichzelf dus voor als underdog om de Activision-deal erdoor te wringen. Beetje vreemd, want als je alle afdelingen van beide uitgevers in beschouwing neemt, trekt Sony aan het kortste eind.

Wat het resultaat zal zijn van het onderzoek is voorlopig nog afwachten, al wordt de strijd hard gestreden…

Een reactie achterlaten