fbpx

Microsoft ‘enorm tevreden’ met succes van Sea of Thieves op PS5

sea of thieves PS5

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het zeer tevreden is met de verkoop van Sea of Thieves op PS5. De release zorgde voor een heropleving van de game op andere platformen. Matt Booty, de directeur van Studios en Game Content bij Xbox Gaming meldde dat Sea of Thieves nu kan blijven groeien, wat verdere financiering garandeert.

Of de game dat succes volhoudt is een andere vraag. Niet lang na de release op PS5 raakte immers bekend dat meer dan van 50% van de spelers andere wateren hadden opgezocht. Nu goed, live-service games hebben meestal ups & downs. Allicht zal Season 13 van Sea of Thieves de cijfers weer wat opdrijven. Hieronder trouwens een trailer voor al het nieuws dat die update brengt.


In ieder geval was Sea of Thieves een belangrijke test van Microsoft om te bepalen of andere Xbox-games ook de overstap naar PS5 kunnen wagen. Hoewel de uitgever nog niets bevestigd heeft, circuleren verschillende geruchten dat Senua’s Saga: Hellblade 2, Starfield en zelfs een remake van Halo: Combat Evolved in de maak zijn voor PS5.

Een reactie achterlaten