fbpx

“Microsoft brengt deze zomer nieuwe Xbox Series X uit”

Xbox series X wit digital only

Volgens geruchten brengt Microsoft dit jaar een nieuwe versie van de Xbox Series X console op de markt. De console wordt wit, digital-only en zou deze zomer verschijnen.

Het nieuws komt van de bekende en betrouwbare leaker eXtas1s die naar verluidt vertrouwelijke beelden van de nieuwe Xbox Series X heeft gezien. Deze zomer zou Microsoft een witgekleurde Xbox Series X zonder disk drive op de markt brengen.


De console zou een verbeterde heatsink krijgen en een vernieuwde Nexus card die de performance een kleine boost geeft. Verder zou Microsoft weinig veranderingen hebben doorgevoerd.

Vorig jaar onthulden gelekte Microsoft-documenten plannen voor een vernieuwde versie van de Xbox Series X. De console met de codenaam ‘Brooklin’ had meer interne opslag, snellere Wi-Fi en zou een nieuw cilindervormig design krijgen. Die plannen lijken te zijn veranderd.

Eén ding staat vast: als Microsoft een nieuwe Xbox Series X uitbrengt wordt het eentje die geen fysieke media meer afspeelt. Xbox-baas Phil Spencer liet al eerder weten dat fysieke dragers eruit gaan en Xbox volop voor  digitale games en Xbox Game pass gaat.

Een reactie achterlaten