fbpx

Meer details gelekt van nieuwe PlayStation Game Pass

PS5

Sony is achter de schermen stevig aan het sleutelen aan de nieuwe concurrent voor Xbox Game Pass. Volgens gamejournalist Jeff Grubb zou leunt Project Spartacus zelfs dicht tegen de release aan. Dat liet de journalist weten in zijn premium show Grubbsnax.

Wanneer de service exact lanceert, is nog niet duidelijk. Al verwacht Grubb dat we er tegen eind volgende maand meer van gehoord hebben. Vanzelfsprekend heeft Grubb al wat details opgevangen via zijn bronnen, die hij gretig deelde.


Project Spartacus zou lanceren met drie formules. Zo is er:

  • Essential voor 10 euro/maand
  • Extra voor 13 euro/maand
  • Premium voor 16 euro/maand.

De Essential tier is de PlayStation Plus formule zoals we die vandaag kennen. Via deze formule kan je dus online games spelen en krijg je de ‘gratis’ maandelijkse titels.

De Extra tier bestaat uit de Essential tier en een catalogus aan downloadbare games, bestaande uit zo’n 300 titels. Volgens gaat het hier om dezelfde titels, die als downloadbare games beschikbaar waren via PlayStation Now.

Tot slot is er nog de Premium tier. Daarin wordt de Extra tier aangevuld met Cloud Streaming en toegang tot klassieke games. Welke klassieke games? Daar hebben we het raden naar, maar allicht mogen we aan de slag met een waaier aan PlayStation games van vorige generaties.

Verder biedt de Premium formule ook proefversie van nieuwe titels, al is het niet duidelijk in welke mate. Krijgen we bijvoorbeeld trailversies van alle games in de service? Of enkel van PlayStation exclusives? Dat is voorlopig nog onbekend.

Hopelijk schept Sony snel meer duidelijkheid via een officiële onthulling.

Een reactie achterlaten