fbpx

Meer dan 2000 games verdwijnen na sluiting PlayStation Store

PS3

Op 2 juli sluit Sony de PlayStation Store voorgoed op PS3 en PSP, een maandje later op PS Vita. Maar hoe groot is de impact ervan op de digitale gamebibliotheek van die consoles? Aanzienlijk. VideoGamesChronicle.com maakte een overzicht en ontdekte dat er meer dan 2000 titels voorgoed zullen verdwijnen van het PlayStation platform.

De website deelde alle verdwijnende titels in in verschillende categorieën, die er als volgt uitzien. Merk wel op dat het gaat om schattingen:


  • Ongeveer 730 digital-only PS3 games
  • Ongeveer 630 digital-only PS Vita games
  • Een klein aantal digital-only PSP games
  • 293 PlayStation Minis
  • 336 PS2 Classics
  • Ongeveer 260 PS1 Classics

Natuurlijk moeten we in het achterhoofd houden dat third-party titels voor het overgrote deel verkrijgbaar blijven via andere platformen, maar lang niet allemaal. Op Steam zal het gros van de verdwijnende games allicht ook te koop zijn, maar niet meer op PlayStation.

Volgens VGC zullen er zeker zo’n 120 titels voorgoed verdwijnen en dus op geen enkele manier meer te verkrijgen zijn. Het gaat hier vooral om PlayStation exclusives.

Goed om weten: de digitale games die je voor de sluiting van de PlayStation Store hebt gekocht, zullen altijd beschikbaar blijven via jouw downloadlijst. Zo kan je die om het even wanneer opnieuw downloaden. Aankopen in de store kan vanaf 2 juli niet meer.

Zijn er nog games die je koste wat kost wil spelen op PS3, PSP en PS Vita en nooit de kans hebt gehad? Koop ze dan zeker voor de PlayStation Store sluit op 2 juli.

Een reactie achterlaten