fbpx

Medewerkers Van Gogh museum geschorst wegens wangedrag

Pikachu van gogh museum

De heibel rond de Van Gogh Pikachu kaart krijgt een nieuw staartje. Zo zijn vier medewerkers van het Van Gogh museum op non-actief gezet wegens onaanvaardbaar gedrag tijdens de Pokémontentoonstelling.

Het Van Gogh museum in Amsterdam werd eind vorig jaar tijdens de Pokémon expo overrompeld door fans die een felbegeerde promokaart van Pikachu wilden bemachtigen. Het museum besliste uiteindelijk de kaart niet langer uit te delen aan bezoekers, toen ze ontdekten dat die online aan woekerprijzen werden verkocht.


Enkele werknemers van het museum zouden de bezoekers verwittigd hebben over de momenten waarop zij de populaire promokaart konden bemachtigen. Met een stormloop tot gevolg. Eén medewerker zou zelfs een volledige doos van de felbegeerde kaartjes ontvreemd hebben.

De werknemers, waarvan eentje al 25 jaar in dienst was, hebben volgens de museumdirectie de procedures en gedragscodes voor het personeel niet nageleefd. En zijn dusgevolg geschorst.

The Pokémon Company beloofde na het stopzetten van de actie in het museum de felbegeerde promokaarten via officiële Pokémonshops TCG shops te verdelen. Klanten die minimum 30 euro besteden aan Pokémon TCG merchandise in zo’n shop zouden er eentje ontvangen.

Helaas lijkt de extra promotie ook voor problemen te zorgen, want er kwam aan het licht dat de winkeliers de waardevolle kaart verhandelden nog voor de weggeefactie van start ging. Enkel winkeliers gaven grif toe de kaarten voor zich te houden en die te laten graden.

Misschien is het een idee voor The Pokémon Company om de kaart gewoon zo veelvuldig te drukken dat de waarde een enorme duik neemt en iedereen er eentje kan krijgen.

Een reactie achterlaten