fbpx

Map van Assassin’s Creed Valhalla wordt gigantisch

ACV screen Announce Iconic Norway Male Eivor 200430 5pm CET Paris Time

De map van Assassin’s Creed Odyssey was al belachelijk groot, maar Ubisoft kan nog beter. In Assassin’s Creed Valhalla mogen we een groot deel van Engeland en de Noorse kustlijn verkennen. Genoeg plaats voor bloederige veldslagen dus, maar ook voor epische zeegevechten.

Hoewel Assassin’s Creed Valhalla ons naar de Viking-periode brengt, speelt de game zich al een stuk na de eerste raids op Engeland af. Het spel begint namelijk in 873, zo’n 80 jaar nadat de eerste vikingen voet op Engelse bodem zetten. Enkele gemeenschappen hebben zich er al gevestigd, waardoor een groot deel van Engeland toegankelijk is. Zo zal je Wessex, Mercia, Northumbria en East Anglia doorkruisen.


Eivor zelfs zal vertrekken vanuit Noorwegen, om daarna een nieuwe thuis te zoeken in het Engelse landschap. Het optrekken van een gemeenschap speelt in Valhalla een belangrijke rol. Je zal je eigen dorpje of community moeten uitbouwen, rekening houdend met de Engelse bevolking. Hoe zich dat in de gameplay uit, is nog onduidelijk. Al zou het ons niet verbazen als Ubisoft een beetje inspiratie gezocht heeft bij Fallout 4.

In de video hieronder bespreken enkele devs van het team wat je zoal mag verwachten. Check zeker de video.

Een reactie achterlaten