fbpx

Makers van Gollum werken aan tweede Lord of the Rings-game

Daedalic Entertainment, de studio achter het recente misbaksel dat Lord of the Rings: Gollum heet, heeft een nieuwe game in de maak. En geloof het of niet, maar het wordt opnieuw een Lord of the Rings-game.

Zo spotte de Duitse website Gameswirtschaft.de dat de studio meer dan 2 miljoen euro subsidies ontvangt van de Duitse overheid voor de ontwikkeling van een tweede game in Midden-aarde. Volgens de website van het Ministerie van Economische Zaken heeft het project de codenaam ‘It’s Magic’ gekregen.


Het wordt omschreven als een game die spelers naar een bruisende wereld vol magische beesten en magie brengt. Ook vertelt de titel een verhaal vanuit het perspectief van een personage dat nooit eerder verteld werd’ Verder komt de speler terecht in volledige nieuwe regio’s en hebben zijn acties invloed op de wereld.

De ontwikkeling van de nieuwe LoTR-game zou begonnen zijn in juni 2022 met een geplande release in augustus 2024. Of die release realistisch is? Dat wordt afwachten. Lord of the Rings: Gollum werd ook ettelijke keren uitgesteld en was nog steeds ondermaats bij release.

De game heeft een Metacritic score van 35% en is daarmee zowat de slechtste game van 2023.

Of de nieuwe game écht magisch wordt, betwijfelen we ten sterkste.

 

itsmagic

Een reactie achterlaten