fbpx

Makers van Dying Light werken aan openwereld fantasy RPG

Schermafbeelding 2022 05 17 om 22.58.33

De Poolse ontwikkelaar Techland, die we vooral kennen van Dying Light, heeft aangekondigd dat het werkt aan een nieuwe openwereldgame. Dit keer een fantasy actie-RPG. De studio maakte het project bekend op Twitter, samen met de eerste concept art en een lijst vacatures.

Dat de studio fan is van een fantasysettings, werd al duidelijk toen ze de game Hellraid aankondigde. Helaas werd dat project teruggeschaald tot een (matige) uitbreiding voor de eerste Dying Light. Een nieuwe poging dus met dit tweede project.


Voor het nieuwe fantasyproject is de studio op zoek naar zo’n 70 nieuwe werknemers. Die zullen werken aan verschillende onderdelen van de titel, zoals animaties, design, art, ontwikkeling en meer.

Al heeft de studio ook al wat veteranen ingehuurd. Zo zijn verschillende ex-medewerkers van CD Projekt Red verbonden aan het project. Maar ook voormalig ontwikkelaars van Prince of Persia: The Sands of Time, Mad Max, Deathloop en Horizon: Zero Dawn zijn van de partij.

Dat Techland een degelijk team bij elkaar gesprokkeld heeft, mag dus duidelijk zijn. Als de studio dan ook nog een ietwat modernere engine vindt, komt dat zeker goed…

Laat een reactie achter