fbpx

Makers Hogwarts Legacy bevestigen: geen plannen voor DLC

Hogwarts legacy quidditch

Wie hoopt dat ontwikkelaar Avalanche Software binnenkort Zwerkbal aan Hogwarts Legacy zou toevoegen als een uitgebreide expansie, mag die hoop voorlopig opbergen. De studio heeft bekendgemaakt dat het voorlopig geen plannen heeft voor DLC.

Gameregisseur Alan Tew liet het nieuws vallen tijdens IGN Fan Fest. Zo zei Tew dat zijn ontwikkelingsteam zo druk in de weer was met de voorbereiding van de release, dat eventuele post-release toevoegingen nog niet overwogen zijn. Momenteel zijn er dus geen plannen voor Hogwarts Legacy DLC.


Nu goed, eventuele DLC-plannen op lange termijn zijn daarmee niet nog helemaal uitgesloten. Een uitgebreide Zwerkbal-competitie tussen alle afdelingen van Zweinstein is nog steeds mogelijk, al zal het niet voor binnenkort zijn.

Niet alleen is Avalanche Software druk bezig met updates en patches, er wordt ook nog hard gewerkt aan de PS4- en Xbox One-versies die in april releasen. In de zomer volgt de versie voor Nintendo Switch.

Toch is het zo dat Hogwarts Legacy ook zonder DLC al belachelijk goed scoorde. Volgens GI.biz zijn de digitale sales van de game in Europa 54% hoger dan die van Elden Ring. Behalve FIFA en Call of Duty, is dit een van de populairste releases sinds Red Dead Redemption 2.

Prachtige cijfers dus voor de game die de Wizarding World op uitstekende wijze tot leven brengt.

Een reactie achterlaten