fbpx

Makers Elden Ring sluiten sequel of nieuwe expansie niet uit

elden ring erd tree

Hidetaka Miyazaki, de grote baas van From Software, heeft onthuld dat hij een sequel of tweede expansie voor Elden Ring niet uitsluit. Het studiohoofd onthulde het nieuws in een interview met IGN.

Onlangs maakte From Software bekend dat de langverwachte uitbreiding Shadow of the Erdtree in juni verschijnt. Samen met die aankondiging maakte From Software ook bekend dat Elden Ring ondertussen als 23 miljoen keer over de toonbank ging.


Miyazaki vertelt in een interview dat hij de uitbreiding voorlopig niet beschouwt als het einde van de Elden Ring-saga. Hij vergelijkt het met Dark Souls 3. Ook toen wilde het team mogelijke opties tot een vervolg of een extra uitbreiding niet de kop indrukken. Volgens Miyazaki geldt nu hetzelfde: als er nieuwe ideeën volgen, wil hij daarvoor openstaan.

Op een bepaald moment wordt hij zelfs vrij concreet. Zo laat hij verstaan dat er voorlopig geen plannen zijn voor een tweede expansie of een sequel, maar dat hij de mogelijkheid niet wil elimineren. Volgens hem is het namelijk zeer plausibel dat er nog iets volgt in de toekomst.

Met andere woorden: Elden Ring 2 of nieuwe expansie confirmed? Wij zouden het niet erg vinden.

Een reactie achterlaten