fbpx

Lost Soul Aside dropt 18 minuten aan vette gameplay

Er is een nieuwe trailer opgedoken van Lost Soul Aside, de actie-RPG die ooit begon als een éénmansproject, maar ondertussen werd opgepikt door Sony. De bovenstaande video toont maar liefst 18 minuten gameplay en die lijkt een beetje op een mix van Devil May Cry en Final Fantasy XV.

Lost Soul Aside was oorspronkelijk het project van Chinese developer Yang Bing, die de game in zijn vrije tijd ontwikkelde. In 2016 liet hij al weten dat het spel nog jaren in productie zou zijn. We hebben nog steeds geen release, al kwam het spel wel op de radar van grote uitgevers.


Toen Sony de titel in het oog kreeg, werd het toegevoegd aan zijn China Hero Project, een initiatief dat Chinese ontwikkelaars helpt om een groter publiek te bereiken. Met Sony’s steun werd het budget plots veel groter en ondertussen werkt er een hele studio aan Lost Soul Aside, met name Ultizero Games.

Hadden we trouwens al gezegd dat de componist van Devil May Cry 5 ook meewerkt aan het project? In de bovenstaande video kan je zijn invloed al horen tijdens de combat.

Hoe zit het dan met het verhaal? In Lost Soul Aside beginnen monsters op te duiken na een grootschalig conflict dat de wereld tot 10 jaar geleden in de ban hield. Wanneer hoofdpersonage Kazer na een incident in aanraking komt met een oeroude kracht in de vorm van een kristallen draak, moet-ie op zoek naar mysterieuze kristallen om de wereld te redden.

Momenteel staat Lost Soul Aside gepland voor release op PS5, PS4 en PC.

 

Een reactie achterlaten