fbpx

Lords of the Fallen 2 komt in 2023 naar PS5, Xbox Series X en PC

Lords of the fallen 2

Lords of the Fallen 2 komt er volgend jaar eindelijk aan volgens ontwikkelaar CI Games. Het vervolg op de brute actie-RPG uit 2014 heeft een lange weg afgelegd, maar zit volgens de makers in de laatste ontwikkelfase. De sequel komt enkel naar PS5, Xbox Series X en PC.

De Poolse ontwikkelaar die we ook kennen van de Sniper Ghost Warrior-serie maakte het nieuws bekend in een nieuw financieel jaarrapport. De eerste Lords of the Fallen was een best succesvolle Soulslike game die brute actie serveerde in een middeleeuwse setting.


Volgens de makers werden zo’n 10 miljoen exemplaren van het origineel verkocht. CI Games wil die spelers terug warm maken voor het vervolg en tegelijk de steeds groeiende groep Soulslike-fans aanspreken. Geen slechte timing nu Elden Ring het genre naar het grote publiek heeft gebracht.

Ontwikkelaar CI Games heeft echter een woelige periode achter de rug. In 2017 stond de studio op rand van bankroet en ontsloeg het zijn volledige ontwikkelingsteam. Het project werd uitbesteed aan de New Yorkse studio Defiant, maar werd twee jaar later wegens onenigheid terug gehaald naar CI Games.

De game werd de afgelopen 3 jaar door het nieuwe ontwikkelingsteam van CI Games zelf verder afgewerkt. Een bijzonder hobbelig parcours dus, dat hopelijk geen effect heeft op de kwaliteit van de game.

De release van Lords of the Fallen 2 staat gepland voor 2023 en volgens het rapport start de marketingcampagne vanaf het derde kwartaal. Met andere woorden: verwacht vanaf deze zomer de eerste trailers en info van de game.

Een reactie achterlaten