fbpx

Lead designer van Black Panther game wil geen blanken in haar team

EA black panther cliffhanger

Er is heel wat controverse door een video waarin een developer van EA discriminerende uitspraken doet. Dani Lalonders werkt momenteel aan de Black Panther game en verklaart in de video waarom ze geen blanke mensen in haar team wil.

Lalonders vertelt in de video uit 2021 dat blanke mensen lastig zijn om mee samen te werken. Ze wil liever een veilige omgeving creëren voor medewerkers met een andere huidskleur. En daar horen blanke developers ‘met hun microagressie’ niet bij.


Lalonders, die werkt als associate narrative designer bij Cliffhanger Games van EA, deed de uitspraken in 2021 tijdens een talk op Game Devs of Color Expo. Op dat moment werkte ze aan de indiegame ValiDate, een visual novel waarin je 13 personages door de amoureuze wereld van relaties moet gidsen.

Ze gaf tijdens de talk openlijk toe dat haar team bestond uit medewerkers van alle afkomsten, maar geen blanke mensen. Want ze wil zich omringen met developers zoals haarzelf om zo een veilige omgeving te creëren.

De statements blijven Lalonders achtervolgen, want onlangs gingen ze viraal op X en TikTok toen het rechtse anti-woke account Libs of Tiktok de uitspraken onder de aandacht bracht.

Vanzelfsprekend krijgen zowel Lalonders als EA veel kritiek op sociale media omwille van de racistisch en discriminerende uitspraken. Hoe EA en Cliffhanger Games, als huidige werkgever van Lalonders, op de situatie zullen reageren, is voorlopig onbekend.

@.inzanecookie #asmon #asmonshort #asmongoldshorts #asmongold #asmongoldclip #asmongoldreacts #asmongoldclips #asmongoldtv #asmongoldreact #asmongoldreaction #otk #twitch #twitchstreamer #twitchclips #twitchmoments #twitchclip #twitchtok #livestream #livestreaming #livestreamclips #livestreams #livestreamer #react #reaction #reacting #reactingvideo #reactionvideo #reactionvids #reactionvideos #reactiontiktok #reactionsvideo #reactiongirl #reactionboi #ea #eagames #gamedev #gamedevs #gamedeveloper #gamedevelopment ♬ originalljud – InzaneCookie

Een reactie achterlaten