fbpx

HPTO

Konami’s eFootball is een catastrofe, gestemd tot slechtste game op Steam

efootball

Afgelopen vrijdag lanceerde eFootball 2022, de nieuwe free-to-play voetbalgame van Konami. Wat een ambitieuze en glorieuze reboot moest worden van de Pro Evolution Soccer-reeks, werd al snel een catastrofale nachtmerrie. Konami verontschuldigde zich alvast voor de launch.

Enkele uren na de launch werd de game al getorpedeerd tot slechtste Steam-game ooit. En de onverbiddelijke user review scores bleven maar komen. Van de meer dan 16.000 gebruikersrecensies is slechts 10% positief. Dat is nog minder dan Flatout 3: Chaos & Destruction, waarvoor 15% van de reviews positief waren.


Konami liet al weten dat eFootball bij de launch niet meer zou zijn dan een demoversie van een game. Als alles dan naar behoren zou werken, zou dat niet eens zo erg zijn. Maar zelfs daar schopt de uitgever de bal volledig mis.

Spelers klagen van slechte en vaak bizarre physics en animaties, platgewalste scheidsrechters, domme A.I. en voetballers die eruit zien ze alsof door een tientonner aangereden zijn. Check de hilarische beelden hieronder.

Konami heeft zich verontschuldigd en doet er volgens het persbericht alles aan om de zaakjes in eFootball zo snel mogelijk op orde te krijgen. Deze maand nog volgt een eerste grote update. Sommigen hebben eFootball 2022 al bekroond tot ‘de Cyberpunk onder de sportgames’.

Hieronder kan je alvast enkele geniale bugs uit de game zien. Te beginnen met deze geweldige scheids op Reddit.

steamuserimages a.akamaihd 2

Een reactie achterlaten