fbpx

‘Konami werkt aan meerdere Silent Hill games’

Silent Hill

Volgens Christophe Gans, de regisseur van de Silent Hill-film, werkt Konami aan meerdere projecten in het horroruniversum. Dat liet de regisseur weten tijdens video-interview. Zelf beweert hij het script van een nieuwe Silent Hill geschreven te hebben.

Volgens de regisseur werken verscheidene teams bij Konami aan projecten in de franchise. Gans, die de Silent Hill film uit 2006 regisseerde, zou ook meegewerkt hebben aan een nieuwe productie, al is het niet duidelijk of dat een film of game is. Zo vertelde hij enkele dat-ie nauw samenwerkt met het Silent Team en de originele bedenkers van de reeks.


Volgens Gans wil Konami zijn horror-reeks een frisse start geven. Zo werken er bij Konami verschillende teams aan nieuwe projecten. Gans denkt dat de interesse voor een renaissance van de franchise te maken heeft met Resident Evil. Zo zei de regisseur dat ‘Konami sterk onder de indruk was van het succes van de Resident Evil remakes’. Iets wat de uitgever allicht wil evenaren.

De statements van Gans komen natuurlijk overeen met tal van eerdere geruchten. Zo lekten er al verschillende assets. En hoorden we al vaker dat Konami werkt aan nieuwe Silent Hill titels, waaronder een remake van Silent Hill 2. Volgens enkele roddels zou zelfs Bloober Team (Layers of Fear) aan een verse Silent Hill werken.

Nu goed, zonder officiële bevestiging blijven het maar geruchten, dus hopen wij dat Konami snel een onthullingstrailer deelt. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten