fbpx

PlayStation VR krijgt vette Aim Controller

Binnenkort krijgt het shootergenre een extra VR-boost, want op 17 mei verschijnt Farpoint voor PlayStation VR. Sony heeft nu ook officieel zijn PlayStation VR Aim Controller voorgesteld, de controller die het knallen op buitenaardse planeet  nog intenser moet maken.

Op zich ziet de Aim Controller er niet zo bijzonder uit, maar eenmaal je de headset op hebt, heb je plots een übercool wapen in handen. Zo moet je eerst je vizier perfect uitlijnen in de game, anders schiet je niet eens raak. De PlayStation Camera trackt perfect je positie, voor een uiterst accurate beleving van Farpoint. Dankzij de ingebouwde rumble-technologie trilt het wapen wanneer je de trekker overhaalt. Wie zegt dat games niet realistisch zijn?


Samen met deze onthulling heeft Impulse Gear, de ontwikkelaar achter Farpoint, onthuld dat de game ook te spelen is via online co-op. Eenmaal je een level uitgespeeld hebt, kan je er opnieuw induiken met een maat om samen de spuuglelijke gedrochten om zeep te knallen.

Het kostenplaatje van dit hoogtechnologisch vertier? Farpoint krijgt de prijs van een standalone game, dus € 59,99. Sony brengt ook een bundel uit met de VR Aim Controller voor € 89,99. Niet mals, gezien VR games meestal maar 4-5 uur aan content bieden. Hoe Farpoint op dat gebied presteert, moeten we afwachten, maar wij hopen alvast dat dit ruimteavontuur iets langer duurt.

Farpoint

Aim ControllerAim Controller1Aim Controller2

Een reactie achterlaten