fbpx

Kingdom Come: Deliverance 2 kleiner vanwege beperkingen Xbox Series S

kingdom come deliverance 2

De Xbox Series S blijft problemen veroorzaken voor ontwikkelaars. Zo onthulde Warhorse Studios dat Kingdom Come: Deliverance 2 slechts 25% groter kon zijn dan het origineel door de minder krachtigere hardware van de Xbox Series S.

Producent Martin Klima tijdens vertelde tijdens de Game Access Conference dat de plannen voor de sequel oorspronkelijk grootser waren. De technische beperkingen van de Xbox Series S zorgde echter voor problemen.


Zo heeft de goedkopere Xbox Series S slechts 10 GB RAM-geheugen in plaats van 16 GB RAM-geheugen van de Xbox Series X of de PS5. Daarom kan de sequel slechts 25% groter worden dan het origineel. Het verschil in RAM is volgens Warhorse Studios te significant genoeg om de sequel groter te maken.

Tijdens de conferentie bevestigden de makers dat de game draait in 4K resolutie en aan 30 frames per seconde. Op de Xbox Series S wordt de resolutie echter beperkt tot 1440p.

Hoewel de wereld niet zoveel groter wordt, krijgt Kingdom Come: Deliverance 2 wel dubbel zoveel cutscenes en verhaal. Het is trouwens niet de eerste keer dat de Xbox Series S voor problemen zorgt. Ook Baldur’s Gate 3 verscheen al later op de console wegens de technische beperkingen.

Een reactie achterlaten