fbpx

Je moet 4528 uur Star Wars Battlefront II spelen om alle content te unlocken

Wil je alles unlocken in Star Wars Battlefront II? Dan zal je even zoet zijn. De fansite Star Wars Gaming berekende dat je meer dan 4500 uur moet spelen om alle content te ontgrendelen. Wie alles gewoon wil vrijkopen moet zo’n 2100 dollar neertellen. Yikes!

Grote boosdoener van het progressiesysteem is volgens de fansite het verzamelen van de hero cards die je nodig hebt om alle personages vrij te spelen. In totaal zijn er 324 cards waarvoor je 155.520 crafting onderdelen nodig hebt om ze te upgraden. Om dat allemaal te verzamelen moet je zo’n 3111 loot crates aanschaffen,waarvoor je dus 4528 uur moet spelen. Omgerekend zo’n 188 dagen non-stop gaming. Of anderhalf jaar lang elke dag 10 uur spelen.


Kies je de snelle manier, dan moet je 2100 dollar ophoesten om het vereiste aantal loot crates aan te schaffen. De berekening van de fansite kan je hier bekijken. De calculatie ziet er logisch uit, maar niemand heeft de cijfers al bevestigd of ontkracht.

Ook EA heeft niet gereageerd op de berekening, maar dat verwachten we ook niet. De uitgever veroorzaakte met de microtransacties een stevige controverse die een donkere schaduw werpt over de lancering van Star Wars Battlefront II. Zo heeft EA na een rel op Reddit de in-game prijzen al moeten aanpassen en is ook de Belgische Kansspelcommissie een onderzoek gestart naar de microtransacties in de game.

Een reactie achterlaten