fbpx

EA krijgt felle kritiek op microtransacties Star Wars Battlefront

Microtransacties zijn een van de meest gehate features in moderne videogames en dat heeft uitgever EA hardhandig mogen ondervinden. De uitgever was genoodzaakt om de in-game prijzen van Hero-personages in Star Wars: Battlefront II drastisch naar beneden te halen na een shitstorm aan negatieve reacties.

De loot boxes in Star Wars: Battlefront II kregen al een tijdje scheve blikken toegeworpen door de fans, maar afgelopen weekend ging de situatie in overdrive. EA maakte immers bekend dat Darth Vader, Luke Skywalker en de rest van de bekende tronies moeten worden vrijgekocht of vrijgespeeld in de multiplayer. Niet erg, ware het niet dat de in-game kostprijs zo hoog is, dat je maar liefst 40 uur moet spelen om een superheld te unlocken.


Velen zijn van mening dat EA het progressiesysteem opzettelijk traag heeft gemaakt om gamers aan te zetten tot het kopen van loot boxes. Het EACommunityTeam antwoordde dat het niet zo is. Dat de makers bij DICE willen dat je echt werkt voor de personages en zodoende na het unlocken een gevoel van vervulling krijgt. De prijzen van de helden en het progressiesysteem zouden bovendien berekend zijn op statistieken van de open beta.

De reactie van de Community Manager van EA deed er niet veel goed aan. Hij tweette: ‘The armchair developers on this internet’, wat evenveel wil zeggen als: iedereen denkt hier plots dat hij expert is. De opmerking werd door tal van gamers opgevat als een persoonlijke aanval. Een twitter-reactie slaat de nagel op de kop:

“What a BS response to the community. We want DLC that makes sense. We want progressions systems that make sense. We DO NOT want a $60 game with a F2P model.”

Everett heeft intussen de tweet verwijderd, maar de controverse was zo uit de hand gelopen, dat EA drastische maatregelen moest nemen. De uitgever haalde daarom de prijzen van de Star Wars helden scherp naar beneden. Met wel 75%.

Luke Skywalker en Darth Vader zijn nu verkrijgbaar voor 15.000 credits in plaats van 100.000. Emperor Palpatine, Chewbacca en Leia Organa schuiven over de digitale toonbank voor 10.000 credits en met Iden Versio, de heldin van de campaign, kan je al aan de slag voor 5.000 credits.

Of de community daarmee tevreden is, valt nog af te wachten…

Een reactie achterlaten