fbpx

Kansspelcommissie start onderzoek naar Star Wars Battlefront II

De heisa rond Star Wars Battlefront II lijkt maar niet te stoppen. Na de rel rond de microtransacties die EA ertoe aanzette om zijn in-game prijspolitiek aan te passen, wordt EA nu op lokaal vlak op de korrel genomen. De Belgische kansspelcommissie start een onderzoek naar het loot box-systeem die volgens de commissie gevaarlijk in de buurt komt van gokken.

Wie loot boxes koopt om sneller items te verzamelen en zo beter te worden in de multiplayer, weet niet op voorhand welke items hij zal krijgen. En daar zit volgens de Kansspelcommissie het probleem. “Het is dus afhankelijk van toeval hoe goed je het spel kan spelen. En in dat geval is het gokken en valt dat onder de kansspelen”, vertelde Peter Naessen, directeur van de Kansspelcommissie, aan het VTM-nieuws.


Volgens Naessen kunnen spelers onder sociale druk veel geld uitgeven en dan vormt Star Wars Battlefront II een gevaar voor minderjarigen. Het onderzoek moet uitwijzen of dat effectief zo is. Indien wel, dan kan EA een boete van honderdduizenden euro’s moeten betalen of moet de game in het slechtste geval uit de rekken worden gehaald.

EA weigerde volgens VTM Nieuws te reageren. De Kansspelcommissie start ook een onderzoek naar andere games die hetzelfde principe hanteren. Overwatch werd vermeld, al is de lijst van games met loot crates natuurlijk veel langer.

Een reactie achterlaten