fbpx

Je kan sex hebben met een grizzly beer in Baldur’s Gate 3

Schermafbeelding 2023 07 09 om 20.52.06

Dat lees je goed. En het geeft meteen een andere betekenis aan het woord knuffelbeer. Al moeten we wel nuanceren. Je kan inderdaad sex hebben met een grizzly beer in Baldur’s Gate 3. Maar die beer is eigenlijk een druïde genaamd Halsin. Die zich tijdelijk kan transformeren in een beer.

In ieder geval drijft ontwikkelaar Larian Studios het rollenspel in RPGs sterk op met deze optie. Ook geeft de studio de fans wat ze willen, want Halsin was tijdens de early access periode van de game al een geliefd personage.


Nochtans start Halsin als een eenvoudige NPC, die je kan redden uit een benarde situatie. Als je hem besluit te helpen, kan hij een bondgenoot van je worden. En veel meer zelfs, mocht je dat willen. En dat resulteert uiteindelijk in een wild avondje uit. Check de scène hieronder.

Grappig genoeg werd deze scene voor het eerst getoond via een livestream, die ook uitgezonden werd via TikTok. Uiteindelijk bleek de grizzly beer iets te pikant voor TikTok, want de website trok de stekker uit de stream.

Al laat Swen Vincke, de baas van Larian Studios ook weten dat talloze spelers de scène simpelweg hilarisch vinden. Wat denk jij van de scène? Hoe meer rollenspel, hoe beter? Of zouden RPGs beter de seks vermijden?

Een reactie achterlaten