fbpx

Je kan PS2-games spelen op een Xbox Series S

xbox series x speelt PS2

Over backwards compatibility bij next-gen consoles is al heel wat inkt gevloeid. Terwijl de PS5 enkel PS4-titels kan afspelen, kan de Xbox Series X/S alle games afspelen die ook backwards compatibility ondersteunden op Xbox One. Al blijken daar nu ook PS2-games bij te komen.

Om PS2-titels af te spelen, moet je de ingebouwde developer mode activeren. Eenmaal dat gebeurd is, kunnen spelers RetroArch emulation runnen. Dat is een cross-platform emulator die games kan afspelen los van hun oorspronkelijk platform. Britse YouTuber Modern Vintage Gamer testte de feature uit met een rits PS2-games en gooide het resultaat online. En da’s best indrukwekkend.


Hij test onder andere God of War, TimeSplitters 2, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty 2 en Jak & Daxter. Bij sommige games zijn er textuurproblemen of frameratedipjes, maar in het algemeen werken PS2 games perfect op de Xbox Series S.

Het is dus perfect mogelijk om PS2-games te spelen op een Xbox via de developer modus. Modern Vintage Gamer legt op zijn YouTube-kanaal uit hoe je de modus zelf kan activeren.

Een reactie achterlaten