fbpx

Japanners starten petitie om Assassin’s Creed Shadows te annuleren

assassins creed shadows yasuke.jpg

In de nieuwe Assassin’s Creed Shadows kan je aan de slag met twee personages: de vrouwelijke ninja Naoe en de zwarte samoerai Yasuke. Alleen: hoe die samoerai met Afrikaanse roots in de game afgebeeld wordt, klopt volgens Japanse fans niet met de geschiedenis. Die roepen nu Ubisoft op om de game te annuleren.

Volgens de organisatoren van de petitie bevat de nieuwste titel van Ubisoft historische fouten, die geïnterpreteerd kunnen worden als racisme tegen Japanners. Zo wordt de zwarte krijger voorgesteld als een volleerd en gerespecteerd samoeraikrijger. En dat klopt niet volgens de makers van de petitie.


Volgens hen verwaarloost Assassin’s Creed Shadows het feit dat samoerai de hoogste klasse van krijgers waren. Ze dienden de edellieden. De eerste niet-Jappaner die de titel van samoerai kreeg, was William Adams, die Tokugawa Ieyasu diende.

Hoewel Yasuke echt bestaan heeft en hij een van de eerste Afrikanen in Japan was, was hij geen volwaardige samoerai zoals de game beweert. De Japanse krijgsheer Nobunaga had nooit eerder een zwarte man had gezien en gaf Yasuke een ceremoniële titel. Hij was helemaal geen legendarische samoeraikrijger.

Nadat Nobunaga 15 maanden verslagen werd en verplicht om zelfmoord te plegen, werd Yasuke gevangen genomen en terug gestuurd naar de Italiaanse missionarissen die hem hadden meegebracht naar Japan. Een schril crontrast met de woeste krijger die we in de game te zien krijgen.

Volgens de makers van de petitie begrijpt Ubisoft de aard en maatschappelijke rol van samoerai niet. Daarom is Assassin’s Creed Shadows volgens hen een zware belediging voor de Japanse cultuur, die zelfs zo ver kan gaan als racisme tegen Japanners. De makers van de petitie vragen daarom de game te annuleren.

In totaal sprokkelde de petitie al 30.000 handtekeningen bij elkaar. Al is het niet de enige bron van onvrede met Assassin’s Creed Shadows. Zo kreeg de Japanse trailer voor Assassin’s Creed Shadows ook een heleboel dislikes over zich heen. Of de game in andere regio’s op dezelfde kritieken zal stoten, is voorlopig niet bekend.

Een reactie achterlaten