fbpx

Is er een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater in de maak?

Schermafbeelding 2022 10 31 om 01.55.23

Krijgen we binnenkort een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater? Het zou zo maar eens kunnen. Uitgever Konami zou ontwikkelaar Virtuos de opdracht gegeven hebben om de remake te ontwikkelen. Een nieuwe video van de studio bevat immers een verwijzing naar de game.

Virtuos is van oorsprong een Chinese developer die ook in de VS, Canada als Europa studio’s heeft. Een nieuwe YouTube-video van het bedrijf toont hoe een dag van een werknemer in Virtuos Montréal eruitziet.


Al snel begon het filmpje te circuleren op sociale media, nadat één belangrijk detail in het oog sprong: een van de designers heeft het boek ‘The Art of Metal Gear Solid I-IV’ op zijn bureau liggen. Een naslagwerk met alle artwork van Metal Gear Solid.

Geen onbelangrijk detail in dit geval, want vorig jaar stak het gerucht de kop op dat de studio aan een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater werkt. Een werknemer van Virtuos liet ook al vallen dat een onaangekondigde AAA action-adventure game in de steigers staat met 4k graphics en vernielbare omgevingen.

Voorlopig is echter nog niets officieel aangekondigd. Virtuos heeft in het verleden meegewerkt aan een rits games: van Call of Duty: Warzone en Watch Dogs 2 tot Battlefield en The Last of Us. Ook Dark Souls, Nier Automata en The Outer Worlds hebben ze naar Nintendo Switch geport.

virtuos metal gear solid

Een reactie achterlaten