fbpx

Is het einde van Ark: Survival Evolved in zicht?

Steam Early Access-topper Ark: Survival Evolved heeft juridische problemen. Jeremy Stieglitz, die betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van de survivalgame met dino’s, wordt namelijk aangeklaagd door zijn voormalige werkgever Trendy Entertainment.

Stieglitz verliet Trendy in augustus 2014 en sloot daarbij een niet-concurrentieclausule af waarbij hij akkoord ging om een jaar lang geen concurrerende activiteiten uit te oefenen, noch andere Trendy-werknemers te overtuigen zich bij hem aan te sluiten. Volgens Trendy heeft Stieglitz beide bepalingen geschonden.


De ontwikkelaar van Ark heet Studio Wildcard en heeft de vrouw van Stieglitz als mede-oprichtster. Een zestal leden van de studio werkten vroeger voor Trendy Entertainment. Er gaan geruchten dat Stieglitz zelf ook een grote rol heeft gespeeld bij het ontwikkelen van Ark.

Studio Wildcard heeft al geantwoord dat Stieglitz enkel een “adviserende rol” heeft gehad bij de ontwikkeling, hoewel enkele onbekende bronnen het tegendeel beweren. Trendy claimt ook dat Stieglitz technologie gestolen zou hebben om in Ark te gebruiken.

Trendy Entertainment vraagt op dit moment om een schadevergoeding en wil de ontwikkeling van Ark: Survival Evolved een halt toeroepen. Mogelijk wil het bedrijf ook dat de game uit de verkoop verdwijnt tot de juridische problemen opgehelderd zijn.

REACTIES (3)

  1. Damasta007

    Ziet er cool spel uit om met e paar maten t spelen. Hopelijk niet t veel miserie met d PS4-release hierdoor..

  2. s7eben

    echt stom dat er problemen zijn want het ziet er een top- spel uit

  3. Karel Steutelings

    Kan die Ark games niet uit elkaar halen. Hoeveel zijn er precies?

Een reactie achterlaten