fbpx

Ark: Survival Evolved

In Ark: Survival Evolved trek je als primitieve oermens op avontuur in een wereld waar dino’s bovenaan de voedselketen staan. Klinkt badass, maar in de praktijk is deze prehistorische trip allesbehalve rooskleurig. Ark: Survival Evolved heeft jarenlang in Early Acces vertoefd en ook op console voelt de game nog erg onafgewerkt aan.

Onze grootste frustratie: Ark is onvergeeflijk hard en frustrerend tijdens de eerste uren. De ontwikkelaar vertikt het om spelers uit te leggen hoe je moet overleven en wat je precies moet doen. Voorbeeldje: wij hebben ons kapot gezocht hoe je precies een kampvuur moet aansteken. Oké, het is nu eenmaal een survivalgame en op een onbewoond eiland is er ook niemand om je bij het handje te nemen. Maar wij krijgen vooral het gevoel dat de jongens en meisjes van Studio Wildcard er maar niet in slagen om een degelijke consolegame op poten te zetten. De interface en in-game menu’s zijn ontzettend omslachtig en onduidelijk. Zelfs het toewijzen van hot keys is een ramp. Een jonge studio die dankzij het succes op Steam te veel hooi op zijn vork heeft genomen.

Op papier lijkt Ark nochtans geen slecht concept, maar het voelt op consoles bijzonder ruw aan, temeer omdat er geen duidelijke drijfveer is voor de speler. Urenlang grondstoffen verzamelen om jezelf te voeden, werktuigen in elkaar knutselen en dino’s temmen. Veel meer valt er niet te doen. Op de officiële servers hokken spelers daarom samen om nietsontziend de volledige map te raiden en elke nieuweling het leven zuur te maken. Een harde noot om te kraken dus, met veel frustraties als gevolg. En ook op technisch vlak slaat Ark de prehistorische bal mis: ontzettend veel bugs, texturen die laat worden ingeladen en een framerate die het rugpatroon van een Stegosaurus volgt. En gezien Ark echt geen grafische hoogvlieger is, is dit onbegrijpelijk. Wachten tot de makers eindelijk de zaakjes voor elkaar hebben.

[thb_gap height=”30″]
5.9
  • hardcore survival
  • ruwe afwerking
  • eentonig
  • urenlang grinden

BESLUIT

Een reactie achterlaten