fbpx

Is de release van GTA 6 dichterbij dan gedacht?

GTA 6 1

Het is mogelijk dat de ontwikkeling van GTA 6 zich in een verder stadium bevindt dan ontwikkelaar Rockstar doet vermoeden. Verschillende hints opgevist door ijverige fans, geven aan dat de game nu al functioneel is, maar nog niet volledig speelbaar.

Door de gelekte video’s van een erg vroege versie van de game, leek het alsof de release van de game nog veraf was. Al brengen de nieuwe berichten daar verandering in. Volgens sommigen krijgen we dit jaar de eerste gameplay te zien.


Twitter-account GTA 6 News & Leaks 2.0 deelde onlangs enkele screenshots van verschillende bronnen, die beweren dat de ontwikkeling van GTA 6 al in een gevorderde fase zit.

De eerste screenshot dat het Twitter-account deelt, is namelijk een statement van Rockstar insider Tez2, die al vaker Rockstar nieuws deelde. De kerel heeft het over meerdere ‘.exe’ bestanden, die verwijzen naar verschillende soorten builds van de game.

Twitter-gebruiker springt Tez2 bij: zo is ‘content complete’ te lezen op de video’s en betekent dat alle functies in de game af zijn. En dat de titel dus volledig speelbaar is. Of met andere woorden: Rockstar zou de effectieve ontwikkeling van GTA 6 aan het finaliseren zijn.

De persoon in de laatste screenshot is van mening dat Rockstar zelfs al bezig is met polishing. Het wegwerken van de laatste bugs, het balanceren en optimaliseren van de ervaring en dergelijke… Nu goed: het blijft allemaal giswerk, al trekken deze lui op basis van wat aanwijzingen uit de eerder gelekte video’s toch een paar interessante conclusies.

Al moet gezegd: vaak duurt de afwerking van een project het langst, afhankelijk van hoeveel problemen de kop opsteken. Het zou dus kunnen dat GTA 6 nog minstens een jaar in ontwikkeling is, ook al is Rockstar de laatste plooien al aan het gladstrijken. Maar misschien betekent het wel dat we dit jaar de eerste beelden te zien krijgen. Wie weet…

Een reactie achterlaten