fbpx

Inbrekers stelen voor 200.000 euro aan Pokémonkaarten uit Vlaamse winkel

pokemon diefstal flash cards

Afgelopen weekend werd de Pokémonshop Flash Cards in Hoogstraten het slachtoffer van een inbraak. Dieven gingen aan de haal met een collectie Pokémonkaarten, waarvan de waarde op €200.000 wordt geschat. Van de criminelen is voorlopig geen spoor.

Volgens uitbater Yves Bruynen namen de dieven alle waardevolle kaarten en collector’s items mee. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe tussen 3 en 4 uur ’s nachts twee wagens komen aangereden. De dieven doen er een kwartier over om het deurslot open te breken, schakelen het alarmsysteem uit en roven daarna met drie alle rekken leeg. De beelden kan je hieronder bekijken.


Volgens Bruynen kwamen de inbrekers doelbewust voor de waardevolle items. De uitbater verklaart dat Flash Cards talloze verzamelitems in het assortiment had. Ook was de winkel één van de grootste winkels in Europa voor losse kaarten, die zo goed als allemaal gestolen zijn.

Bruynen is er dan van overtuigd dat de dieven getipt werden en waarschijnlijk eerder de winkel bezocht hebben. Hij deelde alvast verschillende camerabeelden op social media in de hoop dat iemand de inbrekers herkent.

Flash Cards roept verzamelaars van Pokémonkaarten ook op om de markt in de gaten te houden en zo de gestolen kaarten op het spoor te komen. Natuurlijk is het onzeker of de collectie ooit terug in handen komt van Flash Cards. Op websites zoals Cardmarket kunnen kaarten immers snel internationaal worden verhandeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elien Aernouts (@aernoutselien)

Een reactie achterlaten