fbpx

In The Alters moet je alleen zien te overleven op een planeet

The Alters

Ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft een eerste gameplay trailer gelost van The Alters, een titel met een verrassende aanpak van alternatieve realiteiten. De game staat gepland voor release in 2024 voor PS5, Xbox Series en pc. Ook komt de titel meteen op launch dag naar Xbox Game Pass.

In The Alters raakt hoofdpersonage Jan Dolski gestrand op een desolate planeet. Ontsnappen is niet mogelijk, want zijn ruimtetuig moet bestuurd worden door een volledige crew. En Jan is de enige die overblijft.


Tijdens een verkenningstocht op de mysterieuze aardkloot waar hij gestrand is, ontdekt Jan het vreemde goedje Rapidium. Door te experimenteren op de grondstof met zijn quantum computer, slaagt Jan erin om keuzes uit zijn verleden te manipuleren en dus alternatieve versies van zichzelf te creëren.

Deze nieuwe versies van Jan hebben allemaal een andere persoonlijkheid en andere vaardigheden, waardoor ze cruciaal zijn voor het besturen en onderhouden van je schip. Natuurlijk zijn het niet simpelweg bots, want elke Jan heeft een eigen bewustzijn, waardoor er soms conflict kunnen ontstaan tussen twee versies.

Het levert een interessant concept op, waarvan je de beginselen kan zien in onderstaande trailer.

Een reactie achterlaten