fbpx

In Star Wars Outlaws kan je werken voor Jabba the Hutt

star wars outlaws tatooine jabba 2

In Star Wars Outlaws kan je allerlei planeten uit George Lucas’ scifi universum gaan verkennen. Waaronder ook de woestijnplaneet Tatooine waar je tal van bekende figuren tegen het lijf loopt. Eentje daarvan is de criminele leider Jabba the Hutt.

Regisseur Julian Gerighty onthulde het nieuws tijdens een San Diego Comic-Con panel. Als hoofdpersonage Kay Vess kan je naast de maan Toshara die we al eerder in de gameplaydemo zagen, ook Tatooine bezoeken. De zanderige planeet waar zowel Anakin als Luke Skywalker opgroeiden.


Als beginnende huurling, kan je de woestijnplaneet vrij verkennen en allerlei bekende locaties verkennen, waaronder zelfs het beruchte paleis van criminele baas Jabba the Hutt.

In de uitvalsbasis van Jabba’s criminele organisatie kan je opdrachten aannemen, een praatje slaan met andere criminelen of een contract meepikken van Jabba the Hutt. Wil je het iets riskanter? Dan kan je de moddervette crime-boss ook gaan verraden.

Hoe je relatie met Jabba the Hutt er precies zal uitzien, dat wilde Gerighty nog niet kwijt. Al wist hij te vertellen dat er op Tatooine meer te zien is dan het paleis van de crime lord alleen. Zo kan je ook afzakken naar de ruimtehaven Mos Eisley en zijn zeer beruchte kroeg.

Volgens de regisseur maakt virtueel Star Wars-toerisme een groot deel uit van de game. Star Wars-fans kunnen dankzij Star Wars Outlaws elk hoekje van het Star Wars-universum gaan verkennen. Zo zou je alles kunnen zien wat voorkomt in de LucasFilm archieven.

Klinkt erg cool als je het ons vraagt. Benieuwd of de game net als Assassin’s Creed een soort Star Wars Discovery Tour zal bevatten.

Star Wars Outlaws staat gepland voor release in 2024.

Een reactie achterlaten