fbpx

In Star Wars Outlaws kan je zowel Han Solo als Boba Fett achterna

Star Wars Outlaws 1

Een van de meest geanticipeerde games van 2024 is ongetwijfeld Star Wars Outlaws. De game geeft je controle over de charismatische outlaw Kay Vess en het lijkt erop dat haar reputatie een belangrijke rol speelt in de benadering van haar missies.

Star Wars Outlaws speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Een gouden tijd voor smokkelaars en dus probeert Kay Vess wat reputatie op te bouwen. Cool is dat je die reputatie kan sturen zoals jij dat wil. Zo kan je Kay Vess laten volgen in de voetstappen van Han Solo of ze transformeren in een meedogenloze huurling zoals Bobba Fett.


In een interview met Gamesradar, liet Ubisoft Massive creative director Julian Gerighty vallen dat Vess volledig handelt naar haar reputatie. Tijdens het avontuur moet ze de duistere onderwereld navigeren en de verschillende criminele groepen te slim af zijn.

Daarbij maak je als speler keuzes die invloed hebben op haar reputatie, haar ervaring en haar bondgenoten tijdens de game. Een opdracht uitvoeren voor de ene groep, kan de relatie met een andere groep verzuren.

Ondanks de keuzevrijheid in de gameplay, ligt het overkoepelende verhaal wel vast. Star Wars Outlaws zal ook slechts één einde hebben, waardoor de gevolgen van het reputatiesysteem slechts voelbaar zijn tijdens het verhaal en niet zozeer op het einde.

Zo zal een goede reputatie meer lucratieve deals en opdrachten opleveren, terwijl een slechte reputatie al gauw een heleboel premiejagers op je pad brengt.

Eerder raakte bekend dat je een heleboel iconische locaties met illegale activiteiten zal bezoeken. Zo kom je terecht in de onderwereld van Tatooine en mag je Jabba The Hutt visiteren in zijn paleis. Al zijn er ook nieuwe locaties, zoals de maan van Toshara. Die is specifiek ontworpen voor Star War Outlaws.

Star Wars Outlaws verschijnt allicht eind 2024.

Een reactie achterlaten