fbpx

In Hogwarts Legacy kan je zo Dark gaan als je wil

hogwarts legacy dark

In Hogwarts Legacy kan je zo kwaadaardig te werk gaan als je wilt. Dat bevestigen de makers tijdens een interview. Zo heeft de game geen moraliteitsysteem die het gebruik van de Unforgiveable Curses bestraft. Met andere woorden: je kan helemaal Dark Wizard gaan.

Tijdens je avontuur in en rond Zweinstein kunnen spelers zelf kiezen of ze het donkere pad bewandelen of niet. Die keuze heeft gevolgen voor jou en je directe omgeving, maar eens je ervoor kiest om Dark te gaan, zit er geen beperking op hoe vaak je de Onvergeeflijke Vloeken gebruikt.


De makers verduidelijken wel (via GamingBible) : “We hebben wel enkele gameplay beperkingen opgelegd. Zo kan je niet gewoon Zweinstein binnenwandelen en iedereen die je ziet, vernietigen. Maar als je ervoor kiest om de Unvergeeflijke Vloeken aan te leren en ze ook te gebruiken, zullen personages daarop reageren.

Niet alleen zal de speler dan anders bekeken worden door de wereld rond hem. Kies je voor Dark Magic, dan zal dat ook impact hebben op de missies en andere verhaalkeuzes die je later in de game krijgt.

Maar hoe Dark je gaat? Daar staat geen limiet op. Al zit er wel een addertje onder het gras: enkel als je Deluxe of Collector’s Edition van de game koopt, krijg je onbeperkt toegang tot de dodelijke Avada Kedavra-spreuk.

Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari voor PS5, Xbox Series en pc.

Een reactie achterlaten