fbpx

In Empire of the Ants word jij de koning der mieren

Ants 1

Genoeg van first-person shooters en scifi horrorgames? Zin in iets helemaal anders? Dan moet je deze Empire of the Ants in de gaten houden. In de game mag je een eigen mierenrijk uitbouwen, om daarna het natuurlandschap te veroveren met je kolonie.

De titel is gebaseerd op Bernard Werbers bestseller, Empire of the Ants. Het verhaal volgt het ritme van de seizoenen, die de omgeving en de gameplay zullen beïnvloeden. En dankzij het dynamische weersysteem voelen de omgevingen volgens ontwikkelaar Tower Five erg levendig aan.


Helpt ook: de game is helemaal gemaakt met Unreal Engine 5 en ziet er op de screenshots belachelijk goed uit. Zo’n realistische mierennest heb je nog nooit gezien.

Als speler kan je de rol aannemen van één mier, die zijn kolonie een kans moet geven om te overleven. Iets waar bondgenootschappen met andere beestjes noodzakelijk voor zijn. Al kan je ook een volledige kolonie aansturen en het leven van de gemeenschap begeleiden.

Empire of the Ants is momenteel in de maak voor consoles en pc. Hoewel uitgever Microids niet specificeerde welke consoles, kan je de game al wishlisten via de PlayStation Store. Naar PS5 komt de titel sowieso.

Wie uitkijkt naar dit mierenleven, moet helaas nog een tijdje wachten. De titel staat gepland voor 2024.

Ants 5

Ants 4

Ants 3

Ants 2

Ants 1

Een reactie achterlaten