fbpx

Horrorgame The Callisto Protocol verboden in Japan

Callisto protocol japan

Slecht nieuws voor Japanse gamers, want de launch van The Callisto Protocol is geannuleerd in het land. De makers willen het brute geweld niet censureren, waardoor de titel geen rating krijgt bij CERO, het Japanse equivalent van PEGI.

Het nieuws werd bekendgemaakt door het Japanse Twitter-account van The Callisto Protocol. Volgens de makers weigert CERO – de Japanse tegenhanger van PEGI – een leeftijdsrating toe te kennen aan de game omdat Striking Distance Studios de inhoud van de game niet wil aanpassen of censureren. En zonder mag een game niet worden verkocht.


“De Japanse versie van The Callisto Protocol is geannuleerd,” tweetten de makers aan hun Japanse fans. “Als we de gevraagde aanpassingen doorvoeren, krijgen jullie niet meer de ervaring die jullie verwachten. We hopen dat jullie dit begrijpen. Als je een pre-order hebt geplaatst, krijg je een refund.”

Gezien de angstaanjagende inhoud van Japanse horrorfilms en anime, is het best vreemd dat The Callisto Protocol niet door de Japanse keuring geraakt. Is de game werkelijk zo bruut? Of komen er andere elementen aan bod waar CERO aanstoot aan neemt?

Bereid je alvast voor op een akelig en beklijvend avontuur wanneer je de game in huis haalt.

The Callisto Protocol verschijnt op 2 december.

Een reactie achterlaten