fbpx

Horrorgame Still Wakes the Deep toont eerste gameplay

Still Wakes the Deep

Ontwikkelaar The Chinese Room heeft de eerste gameplay gelost van Still Wakes the Deep, een psychologische horrorgame die zich afspeelt op een boorplatform in de Noordzee. De titel doet meteen denken aan games als Soma, waarbij je claustrofobische gangen moet doorkruisen, terwijl je achtervolgd wordt door een monsterlijk wezen.

Still Wakes the Deep vindt plaats op het Beira D boorplatform in de Noordzee voor de kust van Schotland. Als speler kruip jij in de huid van Caz McLeary, die moet zien te overleven op deze unieke locatie.


De video hieronder bestaat uit twee segmenten. In het eerste deel bevindt Caz zich op de externe platformen onder Beira D. Door een mysterieuze gebeurtenis is het hele boorplatform onstabiel geworden, zodat hij de paden uiterst voorzichtig moet navigeren.

Het tweede plaatst het personage in ondergelopen kamers van het boorplatform. Alsof de nauwe gangen niet genoeg waren, wordt Caz ook opgejaagd door een vreemd wezen.

Still Wakes the Deep wordt ontwikkeld door The Chinese Room, bekend van cultklassiekers als Dear Esther en Everybody’s Gone to the Rapture. Deze nieuwe game lijkt iets sneller qua gameplay. Maar als de vorige titels een aanwijzing mogen zien, wordt ook Still Wakes the Deep een intrigerende ervaring.

De game verschijnt begin 2024.

Een reactie achterlaten