fbpx

Horrorgame Martha is Dead moet aangepast worden op PS4 en PS5 wegens te choquerend

Martha is Dead

De PlayStation versie van Martha is Dead, de nieuwe horrorgame van ontwikkelaar LKA, moet inhoudelijk worden aangepast op vraag van Sony. Dat heeft de studio bekendgemaakt via een statement op Twitter. De versie voor Xbox en pc blijven wel ongewijzigd.

Welke scenes of inhoud exact geschrapt wordt, maakte de ontwikkelaar helaas niet bekend. De makers vertellen dat Martha is Dead een huiveringwekkend avontuur is, uitsluitend bestemd voor een volwassen publiek. Helaas zijn enkele scènes zo verontrustend en choquerend dat Sony een aanpassing eist scènes die sommige spelers kunnen choqueren.


Op PS5 en PS4 hebben de makers verschillende elementen moeten verwijderen, waardoor sommige stukken niet meer speelbaar zijn.

Gezien de strenge voorschriften van Sony, is dit natuurlijk geen verrassing. Al blijft het frappant dat er inhoud geschrapt wordt in het horrorgenre. Meestal gebeurt dit soort censuur enkel in Japanse games.

Dat gezegd zijnde, waren de eerste speelsessies behoorlijk afgrijselijk. Zo moesten spelers tijdens een droomscène het gezicht van iemand anders afsnijden en dragen als masker. Compleet met alle gore en bloederige details.

De game bevat dus een paar gruwelijke en/of expliciete scenes, al moet gezegd dat L.A. Noire dat indertijd ook al had. Of het schrappen van inhoud dus echt op zijn plaats is? Daar laten we jou over oordelen.

Martha is Dead wordt in ieder geval beschreven als een first-person psychological thriller, die zich afspeelt in Italië anno 1944. Terwijl het conflict tussen de geallieerden en de nazi’s verder opflakkert, wordt het lichaam van een meisje gevonden aan de rand van een meer. Het is aan haar zus om het mysterie rond de dood van Martha op te lossen.

De game ligt vanaf 24 februari in de rekken. Wie de titel wil ervaren zoals de makers hem bedoelden, speelt best op Xbox of pc.

Een reactie achterlaten