fbpx

Horizon: Zero Dawn krijgt eigen bordspel

Horizon Zero Dawn aloy shooting

Dit jaar was Kratos de populairste PlayStation-held, maar vorig jaar knalden we met z’n allen mechanische dino’s en vogels overhoop met Aloy in Horizon: Zero Dawn.  Een overwinning op een dodelijke Stormbird was fantastisch. En dankzij Steamforged Games kunnen we dat gevoel binnenkort ook onze salontafel beleven. Het bedrijf transformeert Horizon: Zero Dawn namelijk om tot een bordspel.

Spijtig genoeg hebben we nog geen idee hoe het spelverloop eruit ziet. Steamforged Games heeft wel enkele prototypes klaar van figuren die in het spel zouden zitten. En die zijn best cool. Zoals in de game, is het waarschijnlijk de bedoeling dat Aloy en haar vrienden de mecha-dino’s om zeep helpen.


Opvallend genoeg kreeg het project meteen groen licht van Sony en Guerrilla, die nauw samenwerken met Steamforged voor de ontwikkeling van het bordspel. Tal van knipogen naar de game zouden ons dus niet verbazen, al hopen wij toch ook op wat originele insteken.

Om de boel een beetje te financieren, wordt er trouwens een crowdfunding campagne opgezet via Kickstarter. De campagnedoelen zijn nog niet bekend, al gokken wij dat daar snel verandering in komt. Het is niet de eerste keer dat Steamforged een bordspel op basis van een game maakt. Eerder werden ook al Dark Souls en Resident Evil 2 – met succes – omgetoverd tot een tabletop versie.

Een reactie achterlaten