fbpx

Hogwarts Legacy verkocht 250% meer dan verwacht

Hogwarts Legacy

Dat Hogwarts Legacy een gigantische hit werd, is een understatement. Zelfs voor uitgever Warner Bros. Games overtrof de Harry Potter-game alle verwachtingen, want de titel deed het maar liefst 250% beter dan voorspeld. En daarmee werd Hogwarts Legacy een gigantisch succes.

Arien Darby, senior brand & marketing manager bij Warner Bros. Games, deelde het nieuws op zijn LinkedIn-profiel. Volgens Darby overtrof de game de de verkoopsverwachtingen met 256%.


Om het in absolute cijfers uit te drukken: Hogwarts Legacy verkocht zo’n 12 miljoen exemplaren in de eerste twee weken na launch. Goed voor een omzet van zo’n 850 miljoen dollar.

Het is geen verrassing dat Hogwarts Legacy het uitstekende Elden Ring van vorig jaar ver achter zich liet, althans qua verkoopscijfers. Allicht genoeg motivatie voor Warner Bros. Games om de reeks verder te zetten. Misschien in een andere school voor magie en hocus pocus? Of een ander tijdperk?

Warner Bros. onthulde gisteren ook Harry Potter: Quidditch Champions, een multiplayergame rond Zwerkbal. Meteen ook de reden waarom de makers van Hogwarts Legacy geen Zwerkbal in de game mochten verwerken.

Een reactie achterlaten