fbpx

Hogwarts Legacy toont 14 minuten gameplay

Tijdens de meeste recente State of Play heeft ontwikkelaar Avalanche Software eindelijk nieuwe gameplay getoond van Hogwarts Legacy. De Harry Potter-RPG kreeg ook een releasewindow opgeplakt: holiday 2022. Ergens in het late najaar dus.

Of Hogwarts Legacy een epische game wordt? Reken maar van wel. Als gloednieuwe student start jij aan de magische school Zweinstein tijdens je vijfde jaar. Je hebt meteen wat in te halen, dus is het noodzakelijk dat je alle mogelijke kennis opdoet die je kan vinden.


Meteen op de eerste dag word je ondergebracht bij een van de afdelingen door de alombekende sorteerhoed. Vervolgens mag je als student van Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuff deelnemen aan het dagelijkse leven op Zweinstein.

Je leert spreuken, mag toverdrankjes brouwen, maakt vrienden, verkent geheime kamers van het kasteel en gaat op pad buiten de muren van de school. De game speelt zich af in de late jaren 1800, dus zal je weinig bekende gezichten herkennen. Maar hier en daar bevat de game toch een knipoog naar boeken en de films.

De video hierboven legt alles uitstekend uit. Het enige wat we nog een beetje missen, zijn de Zwerkbal competities. Maar misschien houdt Avalanche die nog achter de hand.

Dat Hogwarts Legacy een epische game wordt, staat nu al vast. Verkrijgbaar eind 2022 voor consoles en pc. Hou je toverstaf maar al klaar…

Een reactie achterlaten