fbpx

Hideo Kojima’s nieuwe horrorgame Overdose gelekt

Het lijkt erop dat de nieuwste game van Hideo Kojima gelekt is nog voor de officiële aankondiging. In de opgedoken video – gefilmd door een halfnaakte kerel – zien we gameplay van een horrorgame genaamd Overdose.

Als de video echt is – en zo ziet het eruit – is Overdose een third-person horrorgame met Margaret Qualley in de hoofdrol. De actrice werkte al eerder met Kojima voor Death Stranding, waarin ze de rol van Mama vertolkt.


In de gelekte video zien we het personage van Qualley door enkele duistere gangen wandelen. We horen allerlei akelige achtergrondgeluiden kunnen hier en daar zelfs een glimp opvangen van een vijandig wezen.

Het personage verlicht de hal met haar zaklamp, maar zet het op een lopen wanneer iets haar doet schrikken. Uiteindelijk wordt ze gevat door het vijandige wezen, waarna het scherm zwart wordt. Op het Game Over scherm zien we duidelijk ‘A Hideo Kojima game’.

Het is moeilijk, maar probeer niet te hard te latten op de reflectie in het beeldscherm. De video is off-screen opgenomen door een halfnaakte kerel. Best vreemd, al lijkt de footage wel realistisch genoeg om niet fake te zijn.

We weten trouwens dat Hideo Kojima samenwerkt met Xbox Game Studios, om een game te creëren die gebruikt maakt van de cloud-technologie van Microsoft. Of Overdose die game kan zijn? Het is mogelijk.

Het is algemeen geweten dat Kojima ooit om een horrorgame wou maken. Toen zijn Silent Hills-project geannuleerd werd door Konami, viel die droom uit elkaar – alsook Kojima’s samenwerking met Guillermo Del Toro. Het lijkt erop dat de Metal Gear Solid-bedenker nu toch een nieuwe kans heeft gekregen.

Mocht de YouTube-video hierboven offline gehaald worden, dan vind je hier nog een mirror link.

Een reactie achterlaten