fbpx

Hideo Kojima wil game maken met Japanse horrorartiest

Hideo

Junjo Ito, een bekende Japanse manga-schrijver gespecialiseerd in horror, heeft bekendgemaakt dat hij door Hideo Kojima benaderd werd om samen een horrorgame te maken. Dat zei Ito in een interview via Comic-Con 2020.

Concreet zei Ito het volgende:


“Kojima en ik hebben een gesprek gehad over een horrorgame die hij wil maken, dus heeft hij mij ook uitgenodigd en gevraagd om daaraan mee te werken. Helaas zien er nog geen specifieke details bekend.”

Sinds Hideo Kojima samen met filmmaker Guillermo Del Toro werkte aan Silent Hills, waar we uiteindelijk alleen de P.T.-demo van gezien hebben, heeft de man ambities om een horrorgame in elkaar te boksen. Zo liet-ie al vallen dat hij de engste horrorgame ooit wil maken. Waarvoor hij zelfs al een paar ideeën had.

Daarover had Kojima zelf al wat te zeggen:

“Ik ben zelf snel bang, dus ik ben er vrij zeker van dat ik iets veel enger zou kunnen maken dan anderen. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van het donker. Dan beeld ik mij al geesten in, die zich verschuilen in de duisternis. Ik zou graag nog een horrorgame maken. Iets dat revolutionaire technieken gebruikt om angst en paniek te zaaien. Ik heb zelfs al een paar ideeën.”

Of Kojima’s volgende project een horrorgame wordt? Het ziet er naar uit.

Een reactie achterlaten