fbpx

Hideo Kojima werkt niet mee aan Snake Eater remake

Snake Eater

Uitgever Konami heeft bekendgemaakt dat Hideo Kojima, de bedenker van de Metal Gear-reeks, alsook zijn nieuwe studio Kojima Productions, niet betrokken zijn bij ontwikkeling van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Tijdens een interview met IGN bevestigde een vertegenwoordiger van Konami dat Kojima niet verbonden is aan de remake. Toch belooft de uitgever dat het ontwikkelingsteam hard werkt om Snake Eater en de Master Collection nieuw leven in te blazen voor nieuwe consoles.


Wie dan wel de leiding neemt over het project? Dat zou Virtuos zijn, een studio uit Singapore die begeleid wordt door enkele interne ontwikkelaars van Konami zelf. Of dat een goede zaak is, valt natuurlijk nog te zien, want Konami heeft al een tijd gamedevelopment opzij geschoven en ook eFootball was geen hoogvlieger.

Het is geen verrassing dat Kojima niet meewerkt aan het project. Hij en Konami gingen na de launch van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain immers met slaande deuren uit elkaar.

In ieder geval belooft Konami wel een trouwe remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater, waarin spelers het origineverhaal van Big Boss kunnen ontdekken. Hoeveel moeite en budget Konami in de remake zal pompen is zozeer de vraag.

Zo bevestigde Konami dat het afziet van nieuwe stemopnames. Zo zal de ontwikkelaar de dialogen uit de originele game opnieuw hergebruiken zonder wijzigingen. We zullen dus opnieuw David Hayter horen als Big Boss, maar met hetzelfde stemgeluid als twintig jaar geleden. Waardoor we een wel erg trouwe remake mogen verwachten.

Een releasedatum heeft Metal Gear Solid Delta: Snake Eater nog niet.

Een reactie achterlaten