fbpx

Hideo Kojima lost eerste details van nieuw project

In een interview met het Japanse magazine Weekly Famitsu heeft Hideo Kojima, bedenker van Metal Gear en nu studiohoofd van Kojima Productions bij Sony, de eerste details gedeeld over zijn nieuwe studio en het project waaraan hij werkt.

Natuurlijk kwam ook de het afscheid bij Konami ter sprake. Kojima vertelde dat hij overwogen heeft om een sabbat in te lassen, maar dat uiteindelijk niet gedaan heeft:


“Als ik op sabbat zou gaan zouden de fans, die ongetwijfeld nog nieuwe dingen verwachten, teleurgesteld zijn. Momenteel zitten we nog in tijdelijke kantoren, maar we hebben wel al een nieuw logo.”

Dat logo heeft trouwens een paar verrassingen:

“Ik kan nog niet veel verklappen, maar er zit een geheim verborgen in het logo. We hebben zelfs plannen om het door de jaren heen te transformeren in een bepaalde figuur.

Momenteel ziet het logo eruit als een schedel die een helm draagt, maar toch geeft het ook een zekere scifi vibe af. Over de nieuwe game waar het team van Kojima Productions al aan werkt, had de bedenker van Metal Gear het volgende te zeggen:

“De game wordt geweldig. Momenteel zijn we over alles tegelijk aan ’t brainstormen: van personages tot het verhaal en zelfs de gameplay (…) Het wordt een actiegame en hoewel het niet per definitie open world is, zullen fans van games zoals The Division en Uncharted, het spel zeker kunnen waarderen.”

Gezien Kojima’s ervaring met actiespellen zich grotendeels beperkt tot Zone of the Enders en een adviserende rol bij de ontwikkeling van Castlevania: Lords of Shadow en Metal Gear Rising: Revengeance, zou het goed kunnen dat we bepaalde elementen uit die games gaan terugzien.

Een reactie achterlaten