fbpx

Hideki Kamiya gaat Platinum Games verlaten

Kamiya

Hideki Kamiya, de man achter Devil May Cry en Bayonetta, heeft aangekondigd-ie dat Platinum Games zal verlaten. Kamiya was een grondlegger van de studio, die hij oprichtte na zijn tijd bij uitgever Capcom.

Kamiya, die de functie van vice-president bekleedde bij Platinum Games, maakte het nieuws zelf bekend op sociale media. Zo deelde hij dat-ie de beslissing gemaakt had ‘na lang overwegen en op basis van zijn eigen overtuiging’.


Ook Platinum Games zelf had enkele woorden voor het vertrek van Kamiya:

In een follow-up tweet, laat Hideki Kamiya zal blijven creëren op zijn typische Kamiya wijze. Hij wijst fans er dan ook op om te kijken naar de toekomst.

Kamiya begon zijn loopbaan als medewerker van Capcom, waar hij roem verwierf als regisseur van Resident Evil 2 en Devil May Cry. Later stapte hij over naar Clover Studio, een dochterstudio van Capcom, die zowel Okami en Viewtiful Joe afleverde.

In 2006 richtte Kamiya Platinum Games op, dat bekend stond om fantastische actiegames zoals Bayonetta, Astral Chain en zelfs NieR: Automata. De laatste jaren werkte Kamiya bij de studio aan Project GG als regisseur. Al is het niet bekend wie de positie van de game, met superhelden in de hoofdrol overneemt.

Of we Kamiya nog terug zullen zien in de game-industrie? Ongetwijfeld wel. Vraag is alleen waar en wanneer…

Een reactie achterlaten