fbpx

Helldivers 2 is de populairste console release op Steam

Helldivers 2

Robots en insecten aan gort knallen ter bescherming van de democratie blijkt een bijzonder populaire activiteit. Helldivers 2 immers uitgegroeid tot de populairste console release ooit op Steam. Onlangs haalde de game het hoogste aantal gelijktijdige spelers van een console release ooit.

Direct na de launch werd Helldivers 2 al snel de grootste PlayStation release op Steam. De game verpulverende namelijk het gelijktijdige spelersaantal van God of War met zo’n 73.000 insectenverdelgers in slechts 24 uur tijd.


Sindsdiens verbrak de game zijn gelijktijdige spelersaantal bijna elke dag. De hoogste piek staat nu op een kleine 390.000 spelers (via SteamDB). Met dergelijke spelersaantallen steekt de game zelfs titels als GTA V en Monster Hunter World voorbij.

Cool is dat Helldivers 2 ook de grootste piek kent van alle consolegames die verkrijgbaar zijn op Steam. De game doet het beter dan Destiny 2 en zelfs Starfield.

Enige nadeel aan die aantallen is dat ontwikkelaar Arrowhead Studios stevig moet bijbenen om de servers mooi draaiende te houden. Onlangs verhoogde de studio de spelerscapaciteit nog naar 450.000. Nu goed, als het vernietigen van insecten en robots in de smaak blijft vallen, moet ook dat cijfer allicht opgetrokken worden.

Heb jij Helldivers 2 al gespeeld?

Een reactie achterlaten