fbpx

Hellblade studio toont fotorealistische graphics van nieuwe horrorgame

Wie herinnert zich Project: Mara nog? De experimentele videogame van ontwikkelaar Ninja Theory moet de angsten die personen met mentale aandoeningen beleven zo accuraat mogelijk weergeven in zijn game. Een ambitieus concept, al is Ninja Theory al even ambitieus met de grafische vormgeving van de game.

In een nieuwe dev diary van Project: Mara legt Tameem Antoniades uit hoe de studio het project benadert. En daarbij staan fotorealistische graphics centraal. De studio wil bijvoorbeeld een flat volledig namaken als digitale omgeving en de video hierboven legt uit welke technieken daarvoor gebruikt worden.


Indrukwekkend om te zien, maar minstens even indrukwekkend is het resultaat. In veel gevallen is de digitale replica van de omgeving haast niet te onderscheiden van het echte werk. Kijk zelf maar.

Hoe de puzzelstukjes allemaal in elkaar zullen vallen, is niet helemaal duidelijk. Maar wat Ninja Theory hier klaarspeelt, is zeker iets om in de gaten te houden.

Angstgevoelens en mentale aandoeningen was ook de rode draad doorheen Hellblade: Senua’s Sacrifice, de vorige game van de studio. Naast Project: Mara werkt de ontwikkelaar ook aan Senua’s Saga: Hellblade II. De game staat gepland voor release ergens in 2021 voor Xbox Series X en pc.

Een reactie achterlaten