fbpx

HDR werkt niet wanneer je PS VR gebruikt

Met firmware 4.0 kregen alle PlayStation 4’s ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR) dat je game er nog levendiger doet uitzien. Heb je een PS VR aangesloten op je tv, dan werkt de HDR echter niet meer. Wie een HDR-televisie heeft en binnenkort een PlayStation VR aanschaft, moet dus voortdurend de snoeren veranderen.

In een bijzonder uitgebreide FAQ beantwoordt Sony enkele prangende vragen over de VR-headset en geeft het meer details over enkele onverwachte beperkingen. Zo blijkt dat de processing unit van het toestel geen HDR ondersteunt. De mini-PS4 ondersteunt wel 4K-resoluties tegen 60 frames per seconde voor de social screen-functie en genereert de 3D audio voor de VR-ervaring.


Om HDR-beelden op het televisiescherm te toveren moeten spelers hun PS VR-headset en de processing unit terug ontkoppelen en de console terug rechtstreeks aansluiten op hun receiver of televisietoestel.

Een andere opmerkelijke beperking van de PS VR is dat 3D-audio niet werkt met draadloze koptelefoons. Een bedrade stereokoptelefoon is dus aangeraden.

PlayStation VR ligt op 13 oktober bij ons in de rekken.

Een reactie achterlaten